fredag den 2. august 2013

Omelet med oksekødsfyld

En af de retter jeg synes er rigtig lækker, især hvis man gerne vil undgå kartofler, pasta og ris, er at lave en lækker omelet. Opskriften har jeg fået af min søster, som var meget pædagogisk i hendes fremgangsmåde i denne opskrift (pdf lavet med ikke mindre end 22 billeder og tilhørende tekst af hvert enkelt trin :)

Omelet med oksekødsfyld
Omeletten er meget let at lave. Man blander æg, mælk, timian, salt og peber og steger den på panden. Pas på når du vender den, du kan evt. vende den ud på en tallerken og bagefter over på panden igen. Så steger man noget oksefars i en gryde, og tilføjer de krydderier man kan lide. Så lægges oksefars på den færdige omelet, og der kan tilføjes den salat og de grøntsager man kan lide. Her er der tomat, forårsløg, iceberg, fetaost og revet mozzarella.

tirsdag den 23. juli 2013

Spidskålssalat

Da jeg lavede plankebøf, blev der en halv bøf til overs, og jeg spekulerede over hvad jeg skulle bruge den til. En kollega fortalte mig tilfældigvis om spidskålens vidunderlige væsen, og da jeg samtidig sad med sidste nye eksemplar af Kvinna hvori der var en opskrift på "Salat við oksakjøt, blásoppaosti og valnøtum" (salat med oksekød, blåskimmelost og valnødder), så var det oplagt at lave denne salat med spidskål.

Spidskålssalat

Jeg brugte:

spidskål (i lange tynde strimler)
eng. bøf
cherry tomater
vindruer
danablu
balsamicoeddike

Jeg undlod valnødder, da det ikke lige er min favorit. Salater er jo på den måde meget taknemmelige; man putter bare det i man godt kan lide. Jeg vil dog sige, at godt nok er jeg glad for en enkelt skive brød med Danablu ind i mellem, men i en salat er det lige i overkanten. Den vil jeg helt sikkert droppe næste gang, og evt. tilføje noget frisk mozzarella i stedet.

mandag den 22. juli 2013

Plankebøf

Jeg må til min store skam erkende at jeg aldrig har prøvet at lave plankebøf, hverken i den ene eller anden udgave (alm./hakkeplanke/lakseplanke/ kyllingeplanke) men da jeg på min ferie i Svaneke, faldt over nogle egeplanker designet til formålet, måtte jeg naturligvis have to stykker med hjem.

I går skulle retten så afprøves, og jeg havde valgt at bruge engelsk bøf (af mørbrad). De blev stegt på panden først, i ca. 5 min. på hver side - jeg vil gerne have mit kød næsten gennemstegt. Imens kogte kartoflerne til kartoffelmosen, og jeg fik den lavet færdig inden bøfferne var klare til at komme i ovnen.

Jeg havde været nede og købe en tyl til formålet (en 1M), ved ikke om det er den rette størrelse, men den fungerede ok. Vil måske købe en større til næste gang. Så jeg fyldte sprøjteposen, og lavede et sirligt gitter rundt om bøffen. Jeg havde kun lige netop kartoffelmos nok til de to bøffer. Man bruger altid flere kartofler til kartoffelmos, end hvis man bare lavede alm. kogte kartofler. Nå men de kom i ovnen indtil kartoffelmosen blev gylden i kanterne dvs. ca. 20 min.

Mine meget vellykkede bøffer
Jeg er ikke så hård til at stege bøffer, så de er enten medium eller hvad det nu måtte være. Det er lidt på lykke og fromme når jeg steger, så det var utrolig heldigt at bøfferne efter min mening blev helt præcis som de skulle være. Lige en lille smule lyserøde i midten - MUMS!

torsdag den 20. juni 2013

Stenalderbrød a la Thomas Rode

Jeg har tidligere afprøvet det meget hypede stenalderbrød som Thomas Rode, der er chefkok på Kong Hans, er fortaler for. Jeg gik (på opfordring) i gang med at lave et mere. Det består udelukkende af nødder, frø og lidt salt, samt olie og æg til at få det til at hænge sammen. Der er ingen mel i, og derfor kan glutenallergikere også spise det.

Nødder og frø (lidt salt)
Det er meget nemt at lave. Man blander først alle de tørre varer, dernæst de våde varer, og så blander man dem sammen, og hælder indholdet i en smurt form, og bager det i en time ved 160 grader.
 
Æg og olie
Klar til at komme i ovnen
 
Det færdige brød
Lækkert ser det ud. Det eneste negative jeg kan sige om brødet er, (udover at være spækket med kalorier, og at det med færøske priser koster i nærheden af 80,- at lave) at det ikke smager særligt godt...efter min mening i hvert fald. Det minder meget om en müsli bar eller noget i den retning. Men det er ufattelig nemt at lave, og det kan næsten ikke gå galt. Så hvis man er til groft brød, og har lyst til at prøve denne variation, så er det bare at gå i gang.


tirsdag den 18. juni 2013

Stress!!

Den 20. maj 2013: Maj måned er traditionelt en måned med stress - i hvert fald for studerende, da det er her alle skal aflevere deres opgave. Det samme skulle jeg, men heldigvis skriver jeg ikke alene, så jeg har en at dele frustrationerne med, når det hele synes umuligt.

Et af de steder hvor man (læs: vi) ofte springer over hvor gærdet er lavest, for primært at spare tid, men også for at slappe lidt af og hygge os midt i opgaveskrivningen, er ved at gå ud at spise. Det gør vi gerne til frokost, da byen byder på en del forskellige lækre frokost buffeter, og fordi det er billigere end at spise ude om aftenen. Denne dag blev det til frokost på Hvonn som er et af vores favoritsteder.


Hvonn Klubb Tvíflís

Vi fik en Club sandwich med pommes frites. Denne menu indgår i det tilbud de har mellem kl. 11.30 og 13.30 der hedder "Fast track". Det går ud på, at hvis man ikke får maden serveret inden 12 minutter fra bestilling, så får man 30% rabat. Heldigvis (for os) gik der 15 min. inden vi fik maden, så jeg måtte lige spørge tjeneren om ikke godt nok der var "et eller andet" med noget rabat...hehe, man må jo lyde lidt diplomatisk. Det var der naturligvis, og hun registrerede det på sit papir.

Efter sandwichen fik vi lyst til lidt sødt, og bestilte derfor en "Hvonn coffee" som er kaffe med diverse lækkerier i (chokolade, karamel og flødeskum på toppen) uhmm....

Hvonn Coffee

Og således mettur og væl settur (mæt og veltilpas - eller måske lettere utilpas) var vi klar til at arbejde igennem igen, indtil vi ikke orkede mere. Med hensyn til regningen, så fik vi denne Hvonn Coffee gratis, fordi maden var forsinket, så det var jo en sweet deal :)

torsdag den 30. maj 2013

Rejse til Færøerne

Fredag den 3. maj rejste jeg tilbage til Færøerne, efter en uges fantastisk ferie i Danmark. Jeg rejste fra Billund, hvilket var første gang jeg skulle prøve at flyve derfra. Billund lufthavn er en del større en den på Færøerne (Vágar airport), men som de der har været der uden tvivl ved, så skal der heller ikke ret meget til.

Nå men jeg gik ud fra (mental note: lad være med det til en anden gang!) at traktementet kun kunne være bedre end sidst, men...

COME ON!!!??

Vi fløj kl. 19.35 (dansk tid), og derfor gik jeg ud fra (igen: hvornår lærer jeg det?) at der ville blive serveret noget der KUNNE MINDE OM et aftensmåltid. Men jeg skal da lige love for at anretningen var en anden:

En halv skive rugbrød + toast, 1 pk. ost, 1 syltetøj, 1 Lurpak smør, 1 skive skinke og ÉN cherrytomat!! Ikke to cherrytomater, for det ville da være at overdrive, så vi måtte så sidde med én ynkelig cherrytomat. Havde jeg ikke vidst bedre, ville jeg da uden at blinke sige, at dette var et morgenmåltid!? Måske er de kommet til at tage de forkerte madcontainere med på flyveren, det er da i hvert fald mit bedste bud på hvorfor de serverer dette som aftensmad.

mandag den 20. maj 2013

Shoppingtur i Aalborg

En af de helt store begivenheder for mig når jeg er på ferie i Danmark, er at komme til Aalborg at shoppe. Jeg elsker Aalborg og jeg går og glæder mig som et lille barn i et helt år til jeg skal til Aalborg og shoppe igen. Klart nok er der en HEL DEL flere butikker med et meget større udvalg og til nogle MEGET BEDRE priser end jeg nogensinde vil kunne få her på Færøerne. Så på den uge jeg var i Danmark denne gang, var jeg i Aalborg to gange. Jeg tager midtbyen den ene dag, og City Syd / Storcenteret den anden.

Torsdag d. 2. maj tog jeg så på shopping i Aalborg Storcenter og havde en rigtig hyggelig dag derude. Til frokost har jeg den tradition at spise på
Café Bord 1 som netop ligger i Storecenteret. Da jeg har en meget stor forkærlighed for stjerneskud, er det ikke særligt svært at bestille noget mad på
Bord 1. Faktisk behøver jeg ikke sidde og studere menukortet og bruge tid på at bestemme mig hvad jeg skal have, for det er meget simpelt hvad jeg skal have:
Et stort stjerneskud!

Super lækkert stjerneskud

Årh, det var godt at få et veltillavet stjerneskud. De er ikke til at opdrive på Færøerne. Heldigvis kan jeg lave dem selv, men det er da rart at kunne købe et ind i mellem også.

Selvom dette stjerneskud (så rigeligt) havde lagt bunden, så kunne jeg ikke dy mig for lige at skulle have en dessert også. Skal der være fest, så lad der være fest - ik' :)

Varm cacao med flødeskum, softice og et stykke chokoladetærte med bær.

Mums!
I guder hvor smagte det godt! Men jeg havde (selvfølgelig) forspist mig, og havde det lidt jævnt skidt da jeg rejste mig fra bordet, men pyt det var det hele værd.