torsdag den 20. juni 2013

Stenalderbrød a la Thomas Rode

Jeg har tidligere afprøvet det meget hypede stenalderbrød som Thomas Rode, der er chefkok på Kong Hans, er fortaler for. Jeg gik (på opfordring) i gang med at lave et mere. Det består udelukkende af nødder, frø og lidt salt, samt olie og æg til at få det til at hænge sammen. Der er ingen mel i, og derfor kan glutenallergikere også spise det.

Nødder og frø (lidt salt)
Det er meget nemt at lave. Man blander først alle de tørre varer, dernæst de våde varer, og så blander man dem sammen, og hælder indholdet i en smurt form, og bager det i en time ved 160 grader.
 
Æg og olie
Klar til at komme i ovnen
 
Det færdige brød
Lækkert ser det ud. Det eneste negative jeg kan sige om brødet er, (udover at være spækket med kalorier, og at det med færøske priser koster i nærheden af 80,- at lave) at det ikke smager særligt godt...efter min mening i hvert fald. Det minder meget om en müsli bar eller noget i den retning. Men det er ufattelig nemt at lave, og det kan næsten ikke gå galt. Så hvis man er til groft brød, og har lyst til at prøve denne variation, så er det bare at gå i gang.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar