søndag den 21. april 2013

Boller med gløggmix

I dag har jeg så bagt boller. Jeg havde noget gløggmix tilovers fra jul som skulle bruges, og jeg ville prøve at blande det i dejen til boller. Som sagt, så gjort.


Bollerne inden de hævede.
Bollerne efter de hævede...
De færdige boller...MUMS!


Boller med gløggmix (ca. 12 stk.):

75 g smeltet margarine
3 dl mælk
25 g gær
1/2 tsk. salt
1/2 spsk. sukker
500 g ølandshvedemel (det er et spørgsmål om religion)
150 g gløggmix (består af 80% rosiner og 20% mandelsplitter)

  • smelt margarinen
  • tilsæt mælk (hæld den lune blanding over i en skål)
  • udrør gæren heri
  • tilsæt salt og sukker
  • til sidst røres melet i (gerne på en røremaskine)
  • tilføj evt. gløggmix (eller rosiner) og ælt det ind i dejen. Husk at rosinerne ikke må være synlige, så bliver de brændte, og det smager ikke godt.
  • hæver tildækket i 1 time
  • formes til 12 boller
  • hæver tildækket i 30 min.
  • pensles med æg eller mælk
  • bages i ca. 15 min. ved 200 grader midt i ovnen.


                                     ENJOY

Ingen kommentarer:

Send en kommentar