tirsdag den 18. juni 2013

Stress!!

Den 20. maj 2013: Maj måned er traditionelt en måned med stress - i hvert fald for studerende, da det er her alle skal aflevere deres opgave. Det samme skulle jeg, men heldigvis skriver jeg ikke alene, så jeg har en at dele frustrationerne med, når det hele synes umuligt.

Et af de steder hvor man (læs: vi) ofte springer over hvor gærdet er lavest, for primært at spare tid, men også for at slappe lidt af og hygge os midt i opgaveskrivningen, er ved at gå ud at spise. Det gør vi gerne til frokost, da byen byder på en del forskellige lækre frokost buffeter, og fordi det er billigere end at spise ude om aftenen. Denne dag blev det til frokost på Hvonn som er et af vores favoritsteder.


Hvonn Klubb Tvíflís

Vi fik en Club sandwich med pommes frites. Denne menu indgår i det tilbud de har mellem kl. 11.30 og 13.30 der hedder "Fast track". Det går ud på, at hvis man ikke får maden serveret inden 12 minutter fra bestilling, så får man 30% rabat. Heldigvis (for os) gik der 15 min. inden vi fik maden, så jeg måtte lige spørge tjeneren om ikke godt nok der var "et eller andet" med noget rabat...hehe, man må jo lyde lidt diplomatisk. Det var der naturligvis, og hun registrerede det på sit papir.

Efter sandwichen fik vi lyst til lidt sødt, og bestilte derfor en "Hvonn coffee" som er kaffe med diverse lækkerier i (chokolade, karamel og flødeskum på toppen) uhmm....

Hvonn Coffee

Og således mettur og væl settur (mæt og veltilpas - eller måske lettere utilpas) var vi klar til at arbejde igennem igen, indtil vi ikke orkede mere. Med hensyn til regningen, så fik vi denne Hvonn Coffee gratis, fordi maden var forsinket, så det var jo en sweet deal :)

torsdag den 30. maj 2013

Rejse til Færøerne

Fredag den 3. maj rejste jeg tilbage til Færøerne, efter en uges fantastisk ferie i Danmark. Jeg rejste fra Billund, hvilket var første gang jeg skulle prøve at flyve derfra. Billund lufthavn er en del større en den på Færøerne (Vágar airport), men som de der har været der uden tvivl ved, så skal der heller ikke ret meget til.

Nå men jeg gik ud fra (mental note: lad være med det til en anden gang!) at traktementet kun kunne være bedre end sidst, men...

COME ON!!!??

Vi fløj kl. 19.35 (dansk tid), og derfor gik jeg ud fra (igen: hvornår lærer jeg det?) at der ville blive serveret noget der KUNNE MINDE OM et aftensmåltid. Men jeg skal da lige love for at anretningen var en anden:

En halv skive rugbrød + toast, 1 pk. ost, 1 syltetøj, 1 Lurpak smør, 1 skive skinke og ÉN cherrytomat!! Ikke to cherrytomater, for det ville da være at overdrive, så vi måtte så sidde med én ynkelig cherrytomat. Havde jeg ikke vidst bedre, ville jeg da uden at blinke sige, at dette var et morgenmåltid!? Måske er de kommet til at tage de forkerte madcontainere med på flyveren, det er da i hvert fald mit bedste bud på hvorfor de serverer dette som aftensmad.

mandag den 20. maj 2013

Shoppingtur i Aalborg

En af de helt store begivenheder for mig når jeg er på ferie i Danmark, er at komme til Aalborg at shoppe. Jeg elsker Aalborg og jeg går og glæder mig som et lille barn i et helt år til jeg skal til Aalborg og shoppe igen. Klart nok er der en HEL DEL flere butikker med et meget større udvalg og til nogle MEGET BEDRE priser end jeg nogensinde vil kunne få her på Færøerne. Så på den uge jeg var i Danmark denne gang, var jeg i Aalborg to gange. Jeg tager midtbyen den ene dag, og City Syd / Storcenteret den anden.

Torsdag d. 2. maj tog jeg så på shopping i Aalborg Storcenter og havde en rigtig hyggelig dag derude. Til frokost har jeg den tradition at spise på
Café Bord 1 som netop ligger i Storecenteret. Da jeg har en meget stor forkærlighed for stjerneskud, er det ikke særligt svært at bestille noget mad på
Bord 1. Faktisk behøver jeg ikke sidde og studere menukortet og bruge tid på at bestemme mig hvad jeg skal have, for det er meget simpelt hvad jeg skal have:
Et stort stjerneskud!

Super lækkert stjerneskud

Årh, det var godt at få et veltillavet stjerneskud. De er ikke til at opdrive på Færøerne. Heldigvis kan jeg lave dem selv, men det er da rart at kunne købe et ind i mellem også.

Selvom dette stjerneskud (så rigeligt) havde lagt bunden, så kunne jeg ikke dy mig for lige at skulle have en dessert også. Skal der være fest, så lad der være fest - ik' :)

Varm cacao med flødeskum, softice og et stykke chokoladetærte med bær.

Mums!
I guder hvor smagte det godt! Men jeg havde (selvfølgelig) forspist mig, og havde det lidt jævnt skidt da jeg rejste mig fra bordet, men pyt det var det hele værd.

tirsdag den 30. april 2013

Rejse til Danmark

Fredag den 26. april tog jeg med flyveren fra Vágar til Billund. Jeg har aldrig fløjet til Billund før, men på den måde kunne jeg slippe for at skifte fly i Kastrup og desuden sparede jeg 1700,-


Den fantastiske anretning vi fik i flyet.

Flymad....ja det er vel egentlig sjældent noget at skrive hjem om, men dokumenteres - det skal det! Vi fik ovenstående anretning serveret, af de altid søde stewardesser. Nu ser alting oftest større ud på billeder, og det gælder i særdeleshed i dette tilfælde. Der var omtrent 50 gram mad i alt (nu havde jeg ikke brevvægten med, men det siger mit kyndige øjemål mig), og dette måltid (???) blev fortæret allerede inden den søde stewardesse kom med drikkevarerne på hendes rullevogn.

Nå men det smagte da ok, og kunne holde sulten fra døren et par minutter, så man skal vel ikke brokke sig. Efterfølgende fik vi alle udleveret et spørgeskema vedrørende servicen hos Atlantic Airways...tja, hvad skal man sige. Jeg skrev at jeg sagtens kunne undvære flymad mod billigere billetter, hvilket jeg virkelig håber bliver en mulighed på et tidspunkt.

torsdag den 25. april 2013

Pizza fra Hvonn

Da jeg rejser til Danmark i morgen, er der ikke det helt vilde i køleskabet, så til frokost blev det til en pizza fra Hvonn.



Hvannpitsa
Dette er efter min mening den bedste pizza de har. Den er med oksekød, skinke, hvidløg (jeg undlod dog dette), salat og cremefraiche dressing.

mandag den 22. april 2013

Pastafad med oksekød og broccoli

I aften har jeg lavet en ret jeg fandt på Arlas hjemmeside og derfor vil jeg ikke bruge tid på at skrive opskriften, men bare give et par tips og vise billeder af retten.


Ingredienserne til retten


Den kogte pasta hældes i et ildfast fad


Fyldet hældes ovenpå, og derefter sovsen


Til sidst drysses med revet mozzarella
(til man skammer sig)
 
Efter 20 min. i ovnen



Det færdige resultat
 

I min ret har jeg valgt at bruge timian i stedet for rosmarin (smag og behag); jeg bruger af princip aldrig hvid pasta, så jeg har i dette tilfælde valgt at bruge økologisk fuldkorns fusilli (aka: pastaskruer); hvidløgssaucen har jeg lavet af Mornay Sauce med friskpresset hvidløg (gav det et kort opkog først, inden det blev hældt over pastaen).

søndag den 21. april 2013

Boller med gløggmix

I dag har jeg så bagt boller. Jeg havde noget gløggmix tilovers fra jul som skulle bruges, og jeg ville prøve at blande det i dejen til boller. Som sagt, så gjort.


Bollerne inden de hævede.
Bollerne efter de hævede...
De færdige boller...MUMS!


Boller med gløggmix (ca. 12 stk.):

75 g smeltet margarine
3 dl mælk
25 g gær
1/2 tsk. salt
1/2 spsk. sukker
500 g ølandshvedemel (det er et spørgsmål om religion)
150 g gløggmix (består af 80% rosiner og 20% mandelsplitter)

  • smelt margarinen
  • tilsæt mælk (hæld den lune blanding over i en skål)
  • udrør gæren heri
  • tilsæt salt og sukker
  • til sidst røres melet i (gerne på en røremaskine)
  • tilføj evt. gløggmix (eller rosiner) og ælt det ind i dejen. Husk at rosinerne ikke må være synlige, så bliver de brændte, og det smager ikke godt.
  • hæver tildækket i 1 time
  • formes til 12 boller
  • hæver tildækket i 30 min.
  • pensles med æg eller mælk
  • bages i ca. 15 min. ved 200 grader midt i ovnen.


                                     ENJOY